Pitanja koja treba postaviti pri odabiru Doma za starije

Rehabilitiacijski tretmani - Kompletna podrška

Kada dođe vrijeme da razmislite o  životu roditelja ili voljene osobe u Domu, prirodno je da se osjećate preplavljeno odakle početi. S toliko dostupnih opcija, važno je biti informiran kako biste donijeli odluku koja najbolje odgovara željama i potrebama vaše obitelji.

Dok istražujete mogućnosti života za starije osobe na internetu, telefonom ili lično, ova vam pitanja mogu pomoći da utvrdite je li to najbolje za vas:

Koji nivo njege je potreban za moju voljenu osobu?

Kako se razvija plan usluga za svakog korisnika? Jesu li usluge prilagođene fizičkim, emocionalnim i duhovnim potrebama korisnika?

  • Kako Dom zadovoljava potrebe korisnika koje se  s vremenom mijenjaju?
  • Kako se porodica obavještava kada korisnici dožive promjene, fizičke ili neke druge?
  • Ako se pojavi potreba za uslugama koje Dom ne nudi, kako se riješava ta potreba?
  • Kako se obučavaju članovi tima, kako u početku, tako i kontinuirano?
  • Kakva je hrana? Kako Dom ispunjava prehrambene potrebe i sklonosti korisnika?
  • Postoji li privlačan niz aktivnosti koje su vama interesantne, kako unutar tako i izvan Doma?
  • Tokom vaših početnih posjeta, druže li se članovi tima toplo s vama i onima koji vas prate?
  • Čini li se da su trenutni korisnici Doma dobro zbrinuti? Sudjeluju li u razgovorima i sudjeluju li u aktivnostima?
  • Postoje li ograničenja za posjetitelje i olakšava li Dom korisnicima smještaj porodice i prijatelja? Osjeća li se ugodno okruženje – osjeća li se kao pravi dom?

Provjerite jesu li svi uključeni u proces donošenja odluka – uključujući  posebno budućeg korisnika. Imajte na umu da ne samo da kupujete, već birate dom za svoju voljenu osobu.

Ako mislite da je možda vrijeme da vaša porodica razmotri život vaše voljene osobe u našem Domu, mi smo tu da vam pomognemo. Posjetite našu web stranicu www.domparadise.com  ili nasu facebook stranicu gdje možete dobiti  savjete i pomoć, obaviti razgovor, procijeniti financijske mogućnosti i još mnogo toga.

Također vas pozivamo da nas nazovite bilo kada na +387 33 862 666 sa svojim pitanjima o starijem životu. Sretni smo što smo u mogućnosti da vas saslušamo i da vam damo korisne savjete.

Related Posts