O nama

Dobrodošli u dom za starije osobe - Paradise

Dom za starije osobe – Paradise je ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, sa ciljem da se zadovolje sve potrebe korisnika u trećem dobu. Pružamo smještaj u namjenski projektovanom objektu sa hotelskim sobama i kupatilom.

Dom za starije osobe – Paradise smješten je na Ilidži, najstarije naseljenom području Sarajeva u netaknutoj prirodi bogatoj prirodnim ljepotama, koji osim mira i tišine, osobama treće dobi nudi besprijekoran komfor hotelskog smještaja.

Našim korisnicima pored jedinica za stanovanje hotelskog tipa, na raspolaganju stoje i jedinice za pojačanu njegu uređene prema visokim europskim standardima, primjerene za smještaj i njegu osoba koje trebaju posebnu njegu.

Sobe su komforne, s vlastitom kupaonicom. Svaka soba ima televizor, telefon i dojavni sigurnosni sistem.

Staracki dom u Sarajevu
Vrelo Bosne - Kompletna briga za Vase najmilije

Lokacija

Zahvaljujući svojoj lokaciji naš dom za starije osobe nudi odličnu prometnu povezanost sa centrom grada i okolnim mjestima. Na udaljenosti od 1500 m nalazi se Nacionalni park Vrelo Bosne sa opuštajućim šetalištem obogaćenim prirodnim zelenilom.

Naš tim

Naš tim se sastoji od iskusnih medicinskih sestara/tehničara, fizioterapeuta, njegovateljica, socijalnog radnika, kuhara, higijeničara, a Dom ima i zaključene ugovore s vrhunskim ljekarima iz sljedećih oblasti medicine: Neurolog, Neuropsihijatar, Ortoped, Fizijatar. Naš stručni tim aktivno prati stanje i promjene za svakog korisnika i adekvatno postupa. U slučaju da nastupe za život opasne promjene u vidu moždanog ili srčanog udara ili ostalih stanja koje su opasne po  život, naš tim poziva Hitnu medicinsku pomoć koja zatim preuzima brigu o korisniku.

Rehabilitiacijski tretmani - Kompletna podrška

Zašto izabrati Dom za starije Paradise?

Hotelski smještaj

Udobni kreveti, moderne kupaonice sa tuš kabinama, fenom i ostalom opremom visokog kvaliteta. U svim sobama gosti imaju na raspolaganju LCD TV, telefon i bežična internet veza. Sobe su također klimatizovane.

Restoran

Dom za starije Paradise raspolaže profesionalno opremljenom hotelskom kuhinjom i obezbeđuje kvalitetnu ishranu prilagođenu zdravstvenom stanju korisnika. U kuhinji se pripremaju 3 obroka, kao i poseban režim ishrane prema potrebi.

Rehabilitiacijski tretmani

Osoblje

Naš tim se sastoji od iskusnih medicinskih sestara/tehničara, fizioterapeuta, njegovateljica, socijalnog radnika, kuhara, higijeničara, a Dom ima i zaključene ugovore sa vrhunskim ljekarima iz više oblasti medicine.